Roborock S6 bad noise

Roborock S6 bad noise

Hi there!

Recently my roborock started making a strange noise, loud too. I tried taking apart and reinstalling the main brush but it didn't help. All the parts have been replaced 2 months ago so that's not the issue. Brief video link:

https://youtu.be/DOSv0zs7g0o

Any suggestions?

You can share this article on the community website!

Rich Text Editor. To edit a paragraph's style, hit tab to get to the paragraph menu. From there you will be able to pick one style. Nothing defaults to paragraph. An inline formatting menu will show up when you select text. Hit tab to get into that menu. Some elements, such as rich link embeds, images, loading indicators, and error messages may get inserted into the editor. You may navigate to these using the arrow keys inside of the editor and delete them with the delete or backspace key.

  • Hi, thanks for reaching out.

    The abnormal noise could come from several parts. Please try the methods below to rule it out first.

    1. Run the robot without the main brush or its cover to see if the noise still exists. If it comes from the brush, please clean it according to the video below.

    For S4, S6, S6 Pure, S5 Max, S6 MaxV

    https://drive.google.com/file/d/1enzwg48u8tqvkkAZO_iHg4uGEFTKxHGf/view?usp=sharing

    2. Unscrew the side brush and run the device without it to see if the noise still exists.

    3. Uninstall the front wheel.

    For S6, S6 Pure, S5 Max, S6 MaxV, E4, S4 Max, S7, E5, try to uninstall the front wheel according to the video below: https://drive.google.com/file/d/1hRxkV8erMXfxyKkkBu-LaHThWe6hJY98/view?usp=sharing

    For C1, E2, E3, S5, S4, just uninstall the front wheel by hands.

    Run the robot without the front wheel to see if the noise is gone. If the noise comes from the front wheel, please check the video below to clean it and drip oil into the inside of the wheel. 

    https://drive.google.com/open?id=1t3NM5udCZA6Z2Bro9tlwUK8SWeL4u0_Z

    4. Press and turn the two wheels like the attached picture to see if there is any noise.

    5. Clean the filter and change suction mode to the lowest to see if the noise will go away.

    If the issue persists, would you please reach out to our support team at support@roborock.com so that we can better assist? 

    Like0

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Marcello
Welcome to Roborock Forum